Oljemaling

Vi fører oljemaling fra Talens Rembrandt og Van Gogh.

Kort om oljemaling

Oljemaling består av pigment og en herdende olje som f.eks linolje, eller alkydbaserte oljer, samt fyllstoff og tørkestoff. Malingen kan tynnes ut med terpentin eller malermidler som Liquin. Dette fremskyver også tørkeprosessen, da oljemaling tradisjonelt ofte har en lang tørketid, avhengig av tykkelsen og av hva du tilsetter i malingen.  Den påføres grunnet underlag som er litt sugende (tre, lerret o.l). Pensler og utstyr rengjøres i terpentin eller med penselrens.

Rembrandt oljemaling

Den absolutt beste kunstnerkvaliteten fra Talens blir laget av kun de beste finmalte, lysekte pigmenter og linolje. Høy pigmenttetthet gir ekstra intense og fargesterke farger. Samtlige 120 farger har høyeste grad av lysekthet. Et førstevalg for profesjonelle kunstnere og kvalitetsbevisste nybegynnere.

Van Gogh oljemaling

Norges mest solgte oljefarge. Dekker alles behov – nybegynnere og kunstnere. Høyt pigmentinnhold og meget god eller god lysekthet. Stort fargeutvalg på 66 farger.

Medier, oljer og løsemidler for oljemaling

Oljemaling kan brukes rett fra tuben, men de fleste blander eller tynner den ut for å få en annen konsistens eller for å redusere tørketiden. Medier for oljemaling er laget slik at du ikke trenger å blande til ditt egent. Medier brukes til å endre egenskapene til oljefargen. Et medium kan tilføres for å endre glansen, forbedre flyten i malingen eller for å lage tekstur i maleriet.