Gouache/Tempera

Vi fører Talens Designers Gouache i 20ml. og 75ml.

Designers Gouache er en dekkende farge av meget god kvalitet. Den tørker på få minutter til en matt, jevn flate og har spesielt god dekkevne. Designers Gouache er også velegnet til plakatmaling, trykking og sjablongmaling. Tynnet med vann kan den utmerket godt brukes til airbrush og akvarellteknikker. Designers Gouache fester på nær sakt alle fettfrie, lett sugende underlag som papir, papp, tre, gips og stentøy. 

Man bør imidlertid være klar over at fargen ikke tørker vannfast. Det vil si at selv om malingen er tørr kan den fjernes med vann. Ønskes en vannfast overflate kan man fernissere med ferniss.

Alle fargene har spesielt god dekkevne. Dette betyr at de fleste fargene kan overmales helt av en hvilken som helst annen farge. Hvis man rører om fargene på en palett eller i et glass, vil fargen bli noe tynnere. Dette kalles thixotropy. Den rørte fargen er lettere å påføre slik at man kan unngå å tynne fargen med vann. For å unngå krakelering bør man ikke påføre altfor tykke lag. Hvis man tynner ut fargen litt med vann eller tilsetter Gum Arabic minsker faren for krakelering betraktelig. Om man ønsker å male flater uten å etterlate penselstrøk, er det beste å tynne ut fargen med litt vann og påføre fargen både vertikalt og horisontalt.