Ekelund tekstiler

Vi fører løpere, håndklær og kjøkkenkluter i ulike størrelser og utførelser fra svenske Ekelund.
Ekelund tekstiler er av høy kvalitet, og holder seg like fine i årevis.

 

 

Ekelunds historie:

Marta Ingemarsdotter, født 1692, ble formet av opplysningstiden. Hun etablerte familie, en tekstilvirksomhet og tradisjoner i en tid da det ble forventet at kvinner skulle føde barn og slite med stoisk ro. Flere generasjoner senere er hun fortsatt et symbol på varige verdier for Ekelund. I likhet med lidenskap er tradisjoner noe som føres videre fra generasjon til generasjon. På den måten lever Martas arv videre i deres arbeid.

 

 

 
 
 Det er ikke noe som gleder Ekelund mer enn å kumme tilby deg håndverket sitt, enten du tar det i bruk selv eller deler det med andre. Hver enestes vare de vever – fra de eldste, klassiske mønstrene til deres nye -lages i tråd med familietradisjoner. Slik at de kan skape glede i tråd med dine.

 

 

 

Lin for konger..

Ekelund-familien har vært leverandører til det svenske hoffet i over et århundre. Deres første dokumenterte levering fant sted i 1878. De fikk trolig bestillingen i forbindelse med kronprins Gustavs besøk på deres tekstilfabrikk i 1877. Etter at han overtok tronen forble Gustav V naturligvis en høy verdsatt kunde, og det samme gjaldt sønnen, Gustav VI Adolf. Det er også med stor glede de leverer produkter til den nåværende konge, Carl XVI Gustav.